Algemeen

De Combinatie van Heteren speelt tot +/- 600 km met de nadruk op de vitesse –  midfond – eendaagse fond -natour en het jonge duivenspel. Het spelen voor een generaal kampioenschap vinden zij in deze tijd van specialisatie onbelangrijk.
Ook wordt het bewijs geleverd dat met goede duiven ligging en het aantal duiven niet van invloed is. (Zij liggen in de afdeling erg ongunstig vooral bij westenwind). De jarenlange inzet van Frans en Betsie heeft geresulteerd, dat ze momenteel tot een van de tophokken van het Oosten van Nederland behoren.
Met het huidige aantal duiven, +/- 20 weduwnaars waar het klassieke weduwnaarsspel mee wordt gespeeld ( met de duivinnen wordt enkel op de natour gespeeld) en zo’n 40 jonge duiven, behoren zij momenteel tot de kleinere / middenmoot liefhebbers, desondanks toch eerste prijzen – kopprijzen – kettinguitslagen en teletekstvermeldingen (27x). Teletekstvermeldingen zijn voor velen een hoogtepunt, voor de Combinatie van Heteren is dit iets wat bijna jaarlijks voorkomt, tot op heden 27x !!!
Wij hopen u met onze website te informeren over de kwaliteit van onze duiven, waar al veel liefhebbers in binnen- en buitenland mee geslaagd zijn, en wensen u veel kijk- en leesplezier.

betsie_en_frans_2014

Reacties zijn gesloten.