Stamopbouw

Door de jaren heen, zijn er rechtstreekse duiven gehaald bij de grootmeester uit Baarle Nassau, t.w. Ad Schaerlaeckens. Ook zijn er rechtstreekse duiven gehaald bij de superspelers Bas en Gerard Verkerk uit Reeuwijk. Dat Ad Schaerlaeckens en Bas en Gerard Verkerk de combinatie aan monsterduiven heeft geholpen blijkt wel uit het prestatieoverzicht  Рeerste prijzen Рkopprijzen Рkettinguitslagen en teletekstvermeldingen (27x).

Tevens is er een enkele duif van topliefhebbers bijgehaald.

Ook in 2014 – 2015 en 2017 zijn er mede door de vriendschappelijke relatie weer grandioze aankopen gedaan bij Ad Schaerlaeckens (11x) van duiven waarmee hij weer enorm heeft huisgehouden. Het zijn juist deze duiven die naar Doetinchem zijn gekomen, en dat alles om nog beter te kunnen presteren op het allerhoogste niveau. Ook zijn er in 2012 weer rechtstreekse Verkerk duiven bijgehaald.

In ons kweekhok koppelen wij een gedeelte van onze kwekers zuiver en een gedeelte wordt gekruist, dat de kruisingen Schaerlaeckens x Verkerk zeer goed aanslaat blijkt wederom uit het prestatieoverzicht.

Het kweekhok bestaat momenteel uit 16 koppels – voor meer informatie zie foto’s en stambomen onder het kopje kweekduiven / koppellijst.

De vele eerste prijzen  Рkopprijzen Рkettinguitslagen en teletekstvermeldingen (27x) zijn hoogtepunten van de afgelopen jaren.

De combinatie is er van overtuigd, dat alles draait om goede duiven. Onze duiven kenmerken zich als karaktervolle dieren met een uitermate zacht verendek – kortom een postduif van deze tijd, daarom zijn er zoveel liefhebbers in binnen- en buitenland zeer goed geslaagd met de “van Heteren” duiven ! Het is een voorrecht om zulke duiven op je hok te hebben.

betsie_en_frans_2014

Reacties zijn gesloten.